0 kommentarer

Sidste nyt fra havnen af E. Annie Proulx

af d. 12. april 2002
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

376

Udgivet

1999

ISBN

87-583-0992-6

Originaltitel

The Shipping News

 

Der er nogle bøger, som kan give deres læser lyst til de mærkeligste ting. ”Sidste nyt fra havnen” er en af dem. Når man læser den, får man lyst til at rejse til en udørk på Newfoundland og kigge på alle de underlige mennesker, som åbenbart bor der, spise fisk på 100 måder og jeg kunne blive ved.

Quoyle er et skvat af en mand. Ja han er ikke bare det, han er stor, klodset, naiv og fuldstændig håbløs. Efter et mildest talt mislykket ægteskab vender han tilbage til familiens rødder på Newfoundland, sammen med sin tante og sine to umulige døtre, for at starte forfra. Her begynder han et helt nyt liv blandt folk, der alle dyrker deres egne særheder, og langsomt men sikkert kommer han selv til at finde sin plads.

Det er åbenbart med Proulxs Newfoundland, som det er med Ekmans Nordsverige, det er her, at menneskenes virkeligt suspekte hemmeligheder og historier kommer til syne. ”Sidste nyt fra havnen” er en fantastisk roman, der legende let glider fra det grufulde til det smukke uden på noget tidspunkt at blive sentimental. Den er vidunderligt bizar og rørende hudløs, og kort sagt er det en læseoplevelse alle bør unde sig selv.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter