0 kommentarer

Sigrid af Johanne Hildebrandt

af d. 6. februar 2016
Info
 
Sideantal

414

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3923-5

Originaltitel

Sigrid (svensk)

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Dette er fjerde bind i serien Sagaen om Valhal. Jeg har ikke læst nogen af de første bøger og var derfor bange for at komme ind i en historie, jeg ikke ville kunne følge med i, men bogen kan sagtens læses for sig selv.

Der er krig og Sigrid skal giftes væk for at binde to familier sammen. Hun kender ikke sin tilkommende, men ved godt, at hun ikke har noget valg. Og hun skal samtidig sørge for at få en søn i det forhold så der er en kommende konge. Men det er ikke nemt for hun møder en mand der ikke har samme tro som hun selv, en mand der virker vanvittig og som desværre har en mistro overfor hende som der jo nok er en del hold i.

Sigrid har nemlig mødt en anden mand som hun er gravid med. Hendes store kærlighed, der er uægte kongesøn.

Sigrid er stærk i sin tro og hun er samtidig klog, så hun formår at finde ud af hvem der vil dræbe hende og hvem hun stadig kan stole på. Og hun har gudernes hjælp med sig hele vejen.

Sigrid får ikke kun et men to børn, og nogen mener at det bringer uheld med sig. Om hun får sig selv og sine børn i sikkerhed, vil jeg lade læsere selv opdage.

Bogen er fyldt med sex, vold, krig, blod og kærlighed. Det er en drabelig historie.

Bogen er dog så detaljeret at det er svært at holde styr på alle de detaljer der er og mange ord skal man om i ordforklaringen for at forstå. Samtidig ville en ekstra korrekturlæsning ikke gøre noget.

Det er en tung bog og man skal være historieinteresseret, da den også omhandler hvordan man tror livet var under vikingetiden. Det er en fordel, hvis man selv ved lidt om de gamle konger og om troen på Odin og Thor.

Bogen henvender sig ikke til nogen der er sarte eller alt for unge, da den virkelig er blodig, voldelig og svær at forstå i sproget.

Slutningen er ret åben og lægger fint op til, at serien langt fra er slut.

Lån bogen på biblioteket.dk

Bedømmelse
Karakter