0 kommentarer

Sidste åndedrag af Linda Castillo

af d. 25. marts 2015
Info
 
Genre
Omslag
Sideantal

364

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93166-34-9

Originaltitel

The last breath

Udgave

1.udgave

 

Linda Castillo koger stadig sin suppe på Amish-miljøet, der også i “Sidste åndedrag” danner rammen om denne krimi. Sjovt nok er det stadig dragende på læseren, og man halv beundrer det simple liv, og halvt tænker – kom nu ind i kampen.
Vi bliver brutalt smidt ind i en Amish-hestevogn, kørt af Amish-faderen Paul, der sammen med sine tre børn er på vej hjem fra lægen. Bag i hestevognen leger de tre børn hyggeligt, da vognen bliver påkørt af en bil. Hesten dør og faderen og børnene slynges brutalt ud af bilen. Den eneste overlevende er den store dreng David, der nu sammen med sin mor Matties må forsætte livet uden faderen og de to søskende, der er blevet “kaldt hjem til Gud”.

Byens politichef Kate Burkholder, er selv opvokset som Amish – men brød ud af miljøet som ganske ung, og Mattis var hendes barndomsveninde. Da politiet konstaterer, at det ikke drejer som om en spritbillist, der er flygtet fra stedet – men snarere om oplagt mord, er det rigtig svært for hende at agere overfor den tidligere veninde.

For ikke at tage fornøjelsen fra nye læsere, vil jeg end ikke antyde plottet i denne bog – men det er grumt og grusomt – Linda Castillo har skruet en ganske snedig historie sammen.

Har man læst de tidligere bøger i serien vil man vide, at Kate Burkholder gemmer på en hemmelighed fra sin tid som Amish, og denne hemmelighed bliver svær at holde på i denne bog.

Som tidligere bøger – god underholdning og en uhyggelig psykologisk undertone.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter