0 kommentarer

Kirurgen af Tess Gerritsen

af d. 24. marts 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

384

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7677-327-4

Originaltitel

The Surgeon

 

“Kirurgen” er en gal morder, der er på spil i Boston. Han mishandler og dræber kvinder – først skærer han deres livmoder ud, mens de stadig er i live, derefter dræber han dem. Alle hans ofre er kvinder, der tidligere har været udsat for voldtægt. Hans arbejde udføres præcist som en kirurg – er det mon igen en læge, der er morderen?

For to år siden var en anden morder på spil, den gang i Savannah. Her blev lægen Catherine Cordell overfaldet af morderen, som viste sig at være en kollega til Catherine, en læge ved navn Capra, som brugte præcis samme fremgangsmåde. Hun skød og dræbte ham, da han overfaldt hende i hendes hjem. Hvordan kan Boston-morderen kende til de metoder han brugte, metoder som ikke blev offentliggjort? Catherine bor nu i Boston, og de nye mord kommer tættere og tættere på hende – er hun udset som offer igen?

Thomas Moore og Jane Rizzoli er sat på sagen. Rizzoli må kæmpe for sin status blandt mandlige kollegaer, og sørge for, at andre ikke tager æren for hendes arbejde. Moore er en undtagelse, han behandler hende med respekt.

Morderen kommer til orde i korte afsnit skrevet med kursiv – uden at det dog røbes, hvem han er.

En virkelig spændende krimi – jeg havde den med på ferie, og blev meget opslugt af den, så den blev nærmest læst i et hug. Bogen er skrevet helt tilbage i 2001 – det mærker man, når IT-teknologien omtales, men det har ikke den store betydning i øvrigt. Der er en del lægelige udtryk i bogen, men jeg synes ikke det var for meget. Det var mit første møde med Tess Gerritsen (som selv er læge), og det var bestemt et godt valg af ferielæsning. Jeg synes hun skriver, så man flyver gennem siderne – der er tempo over handlingen, den er spændende, skræmmende og nervepirrende.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter