0 kommentarer

Serafine af Jakob Melander

af d. 10. juni 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

433

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-2627-3

 

Københavns overborgmester findes myrdet. Til stede i lejligheden udover liget befinder sig desuden en ung udenlandsk kvinde. Kvinden er så chokeret, at det eneste politiet umiddelbart kan få ud af hende er hendes navn, Serafine. Noget tyder på, at kvinden er prostitueret og spørgsmålet er, om morderen skal findes i de kredse?

Politiassistent Lars Winkler bliver sat på den mildest talt delikate sag som kompliceres yderligere af, at offerets mor blander sig i efterforskningen. Moren til overborgmesteren er selv en fremstående politiker som både partiformand for de radikale og økonomiminister. Men hvorfor virker hverken hende eller hendes mand specielt påvirkede af, at deres eneste søn er blevet myrdet?

Lars Winkler begynder at grave i overborgmesterens liv. Selv om gamle avisartikler på mystisk vis forsvinder fra nettet og desuden fjernes fra avisernes arkiver, så giver han ikke op. Efterhånden som han bliver klogere på overborgmesterens fortid, bliver han klar over, at motivet til mordet skal findes i her.

Lars Winkler har ligesom så mange andre krimihelte sin helt egen måde at gøre tingene på. Og selvfølgelig kæmper han også i privatlivet med diverse personlige problemer og er således weekendnarkoman, storryger og har et kuldsejlet ægteskab i bagagen.

Med andre ord er alle ingredienserne til en god krimi til stede. Langt hen ad vejen er det da også en spændende og meget velkomponeret historie som Melander her har brygget sammen. At handlingen tager afsæt i virkelige begivenheder styrker kun historien. Derudover ser jeg det som et stort plus, at forfatteren tør berøre og forholde sig til store emner som løgne, korruption, asyl, magt(misbrug) og PET’s rolle. Med andre ord ses her altså noget så sjældent som en krimiforfatter med noget på hjertet og som har modet til at blande sig og tage svære emner op.

Desværre trækker forfatterens irriterende sprog ned. Sproget var under læsningen en kilde til stor frustration hos undertegnede og gjorde, at jeg ikke til fulde kunne lade mig rive med og opsluge af den ellers spændende historie. Det er ærgerligt, at Melander/Forlaget ikke har ladet en redaktør gennemgå manuskriptet for de værste sprogbrokkerier inden udgivelsen. Men når det er sagt, er det bestemt en værdig krimi Melander her har skrevet og at handlingen foregår i København, gør den kun endnu bedre.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter