0 kommentarer

Sepulchre af Kate Mosse

af d. 15. december 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

732

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-43018-7

Originaltitel

Sepulchre (engelsk)

 

Dette er en bog om to unge kvinder som man følger sideløbende:
Leonie Vernier 17 år gammel i 1891 hvor hun boede i Paris uden mål som det bør sig for det bedre borgerskabs pigebørn. Men hendes far var revolutionær; hendes mor en holdt kvinde, hvis p.t. mand er en general og krigshelt. Hendes højt elskede ældre bror Anatole var journalist og delvis fri-lance skribent. Hans veninde døde af sygdom tidligt i bogen, men det var kun et trick for at få hendes tidligere elsker til at holde op med at forfølge dem. Efter et overfald besluttede han sig til at tage fra Paris til Carcassone med Leonie; der havde deres mors afdøde bror en ejendom hvor onklens enke Isolde holdt til alene. Det viste sig at Anatole’s veninde var Isolde, hvis tidligere elsker, Viktor Constance, var en storforbryder som var ved at blive gal of jalousi og af syfilis.
Anatole og Isolde blev gift da hun blev gravid. Viktor fandt dem og udfordrede Anatole til duel, hvor ved Anatole blev dræbt. Alt dette er Leonie selvfølgelig ikke blevet indviet i før aften inden duellen hvor hun blev pålagt at beskytte Isolde og hendes endnu ikke fødte barn.
Leonie malede og bliver beskrevet som nysgerrig. Allerede første dag hos Isolde gik hun på opdagelse og blev ført ind til et gravsted dybt inde i skoven. Her fik hun nogle overnaturlige indtryk eller oplevelser, som hun også fandt beskrevet i sin onkels dagbog. Hun betroede sig til en præst, Baillard, som fortalte hende om ældgamle ånder som er knyttet til dette gravsted og at hun ikke må gå derned igen, for så vil ånderne blive lukket ud og tage hende. Hendes onkel havde prøvet at få ånderne udstødt ved kirkelig hjælp. Der går utroligt mange rygter i omegnen om djævle og onde ånder på Isoldes ejendom. Leonie lovede ikke at gå derned igen, men hun malede disse indtryk ned med sine pårørendes ansigter på Tarot kort.
.
Den anden historie er om Meredith Martin som er adopteret, hun underviser på universitet i USA men har sat sig for at skrive en biografi om Debussy, som var nabo til Leonie. Så hun ankommer til Paris både for at finde materiale til sin bog, men også for at finde frem til hendes biologiske familie. Det eneste hun har at gå efter er et billede af en soldat, som skulle være hendes farfar fra Carcassone. I Paris fik hun læst sin skæbne i Bousqet Tarot kort, og det gør hende og kortlæseren meget forskrækkede.
Hun kommer til Isoldes ejendom som nu er blevet bygget op som hotel med to engelske brødre som ejere. Den ene er lige blevet dræbt ved en trafik ulykke og hans søn Hal er der for at rede trådene ud. Hal og Meritdith bliver venner. Det viser sig at den overlevende bror er meget opsat på at finde de originale Bousquet Tarot kort, for der skulle der være en stor formue. Leonie fandt dem og lod dem ligge. Meredith finder dem, ledt af Leonies ånd. Men de onde ånder virker gennem Hals onkel.

Bogen er velskrevet og næsten ikke til at lægge fra sig. Men alt det mystiske og overnaturlige er for mig en fornærmelse og ikke en god måde at få det hele til at hænge sammen på. Denne bog kunne sammenlignes med Dan Browns bøger; men har ikke givet mig lyst til at gå i gang med hendes tidligere bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter