0 kommentarer

Søstrene af Robert Littell

af d. 15. december 2009
Info
 
Forlag
Sideantal

238

Udgivet

1986

ISBN

87-553-1494-5

Originaltitel

The Sisters

 

“Søstrene” er de inkarnerede ungkarle Francis og Carroll, der tilsammen udgør CIAs besynderligste makkerskab.

De to udtænker en snedig plan om at få KGB til at udføre et attentat gennem en af russernes hemmelige agenter i USA. Planen involverer en del menneskeskæbner; en ældre russsisk spionlærer og hans unge forstyrrede kone, den hvilende russiske agent i USA og hans to elskerinder samt et utal af embedsmænd, agenter og lejemordere i marken.

Den godt tænkte intrige, der er bogens omdrejningspunkt, bliver også lidt handlingens svaghed, idet man som læser får lidt for mange og ikke særlig interessante personer at holde styr på.

De er heller ikke lige godt beskrevet alle sammen og jeg savnede som læser den ydre fysiske beskrivelse af flere af hovedpersonerne. Nogle – for eksempel et canadisk par lejemordere – fremstår som ren tegneserie eller noget fra film som Pulp Fiction.

Egentlig er Littell bedst, når man kommer ind under huden på hans hovedpersoner og deres pudsigheder. I denne roman kommer man ikke rigtig til at holde af nogen og direkte identifikation forekommer ikke som i andre af hans bedre romaner. (Se f.eks. anmeldelsen af “The Amateur”).

Littells store idérigdom fornægter sig dog ikke og han har som altid et fint blik for den kringlede tankegang i de hemmelige tjenester. Blot er det synd, at hans bedste bøger ikke lige er dem, man har valgt at oversætte til dansk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter