0 kommentarer

Jægerens hjerte af Deon Meyer

af d. 15. december 2009
Info
 
Sideantal

384

Udgivet

2007

ISBN

978-87-21-02760-5

Originaltitel

Heart of the hunter

 

“Jægerens hjerte” er en utroligt intens, klassisk opbygget spændingsroman. Den foregår i nutidens Sydafrika, hvor mistænksomheden med god grund gennemsyrer alt. Sorte er mistænksomme over for hvide og vice versa. Efterretningsorganer forholder oplysninger for hinanden og for borgerne. Til gengæld lækker politiet oplysninger til pressen, når det passer ind i deres kram.

Midt på denne scene står Thobela “Tiny” Mpayipheli. Han kæmpede mod det hvide styre og apartheid-regimet i Sydafrika. Som ung bliver han udvalg til specialtræning og han ender som toptunet professionel elitesoldat drevet af et indre oprør, godt støttet af hans medfødte evner til at slås. Krigen er vundet for mange år siden og Thobela har pensioneret sig selv fra krigstjeneste. Han er faktisk gået et skridt videre og forsager nu alt vold og insisterer på at han kan ændre sig. At han har ændret sig. Desværre kan han ikke styre omgivelserne og han bliver indblandet i en kidnapningssag, hvor han skal bringe en harddisk, der tilsyneladende indeholder ekstremt følsomme oplysninger, til Zambia. På en velvoksen motorcykel kører han gennem landet med efterretningstjenester, militære specialenheder, politi og presse efter sig. Alle har noget i klemme i en grum og beskidt fortid. De færreste synes, der skal hives mere frem i lyset, og er klar til at gøre det nødvendige for at stoppe

Thobela er vores helt, men absolut ikke uskyldig. Han virker umiddelbart dragende på læseren med sin fortid og sine evner som – undskyld udtrykket – voldsmaskine. Og så er der jo næsten ikke noget bedre end en jagt hvor selvretfærdige kriminelle forfølger et tilsyneladende nemt “offer” – når man nu ved, at det er et spørgsmål om tid før forfølgerne bliver bytte.

Læsere der holder af Jan Guillous bøger om Hamilton vil sætte stor pris på “Jægerens hjerte”.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter