0 kommentarer

Sator-koden: Den tredje transformation af Morten Hohwy

af d. 27. juli 2016
Info
 
Sideantal

604

Udgivet

2015

ISBN

978 87 7528 8670

Originaltitel

Sator-koden

Udgave

1. Udgave

 

Jeg startede med at være forvirret. For på bogens omslag hedder den “Sator Arepo Ten” eller noget i den stil, da titlen kan læses både oppe og nedefra. Men på siden af bogen står titlen “Sator-koden” og for at det ikke skal være lyv, er der en tredje titel inden i bogen nemlig “Sator-koden – Den tredje transformation”. Så hvad den reelt hedder, det starter jeg altså ud med at være i tvivl om.

Bogen er lang. Delt i tre dele. Og handler om en dansk forsker, der hedder Samuel. Han er på universitet og finder ud af, at ikke alt er, som han først tror. Hans kollega har mus, der benyttes til forsøg. Jedi-mus. Og som om det ikke er mærkeligt nok, så begår kollegaen selvmord.

Efter selvmordet skal Samuel finde ud af, hvad kollegaen arbejdede med. Det bringer ham på sporet af en kode. En kode som andre også er interesserede i, for den kan måske/måske ikke lede en til de vises sten… Samuel ender derfor i Indien, og der kommer man ikke sådan frem, for der er hele tiden andre ting at forholde sig til.

Om Samuel finder de vises sten, vil jeg lade andre læsere selv finde ud af.

Jeg er personligt stået af. Allerede halvvejs i bogen var jeg ved at opgive, for jeg synes historien er lang, svær at finde rundt i og i det hele taget mærkelig. Eller sagt på en anden måde, jeg er vist ikke intellektuel nok til denne bog. For jeg følte tit, at jeg skulle være klogere for at kunne forstå handlingen, og det er rigtig ærgerligt, men ok, startede jo heller ikke godt ud når jeg allerede var forvirret grundet titlen. Det var som om historien havde en dybere mening end det, man lige læser, jeg kunne bare ikke finde ud af hvad…

Dette er forfatterens debutroman. Og jeg vil ikke benægte, at han har noget på hjerte. Men som læser ville det være rart, at der kun var det halve, for så ville det hele være mere overskueligt!

Og jeg sidder tilbage med fornemmelsen af, at det egentlig er et forsøg på en krimi, som forfatteren har gang i her, men så er der kommet så mange detaljer med, at det i stedet er endt med denne mursten af en roman.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter