0 kommentarer

Den tålmodige snigskytte af Arturo Pérez-Reverte

af d. 25. februar 2015
Info
 
Sideantal

222

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3515-2

Originaltitel

El francotirador paciente

 

Snigskytten er Arturo Pérez-Reverte seneste roman, og udkommer i dag d 25. februar. Han fik sit internationale gennembrud med bogen “Det flamske maleri” og senest kom “Tangodanserne” der røg helt til tops i Spanien og solgte 300.000 eks. Arturo Pérez-Reverte er uddannet journalist og har arbejdet som krigskorspondent i 21 år. Han er medlem af Real Academia Española (Det Kongelige Spanske Akademi).

De første 40 sider er en slags intro og præsentation, lidt historik fra 1990 og derefter er vi i nutiden. Lidt tunge at komme igennem, men har helt klart sin berettigelse. Herefter er der tale om en forrygende spændende triller, som er velskrevet, har fart over feltet.

“Snipper”… hvem er han. legenden som alle i graffitimiljøet snakker om, den øverste i et ikke autoritært hierarki, krigeren der gør oprør mod det etablerede samfund og især de kunstkritikere der vil spinde guld på street art. Eller er det en helt anden person som gemmer sig bag myten. og hvor er han.

Lex – Aleiandre Varela = jeg fortælleren – er kunsthistoriker og har via sin ekskæreste Lita forbindelse i graffiti miljøet. Så da Mauricio Bosque, ejer af forlaget Birnam Wood, spørger om hun vil finde Snipper og overbringe ham et tilbud, hvor han selv stiller betingelserne for udgivelsen af en bog om ham og hans værker, bider hun på krogen. Problemet er at Sniper de sidste to år har levet under jorden, og ingen ved hvor han er.

Dette bliver starten på jagten af legenden, en jagt der bringer Lex rundt i Spanien, Portugal og Italien. Men også en jagt der besværliggøres af at miljøet dækker over de få oplysninger der er, og af at der også er andre der er ude efter Snipper, andre med uanede midler.

Jeg vil ikke røbe mere, men vil overlade det til dig kære læser, at drage på rejse i graffitiens fodspor, en verden de færreste af os kender.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter