0 kommentarer

Så skal der leves! af Karen Thisted

af d. 12. oktober 2015
Info
 
Sideantal

217

Udgivet

2013

ISBN

978-87-400-0992-7

Udgave

1. udgave

 

Jeg har altid syntes, at Karen Thisted er en ”sej” kvinde – og titlen ”Så skal der leves” er også dejligt slagfærdig.

Bogen indeholder i alt 37 kapitler på 216 sider, så det er en bog, der passer fint i natskuffen, og den kan sagtens læses bid for bid.

Vi hører om Karens opvækst i Ringsted som borgmesterdatter, og om hvordan hendes far skaffede hende job på Dagbladet – noget, der vel i dag ville kunne trække overskrifter i selvsamme avis, hvis man havde måttet fyre en medarbejder for at skaffe plads til borgmesterens datter!

Karen kløede på med krum hals, og hun har haft en meget varieret karriere på flere aviser, og på TV, hvor hun blandt andet er kendt for ”Elevatoren” og ”Mormors bordel”. Sidstenævnte i selskab med ingen ringere end Suzanne Bjerrehus.

I bogen fortæller Karen om sine ægteskaber, blandt andet med ”Tøsedrengen”  Klaus Kjellerup, og om den tid, hvor hun led af en depression, som Johannes Møllehave på fineste vis hjalp hende igennem.

Der er mange hyggelige episoder, og også en del alvorlige, og vi kommer fint rundt om et nuanceret menneske. Dog er der nogle steder i bogen, der er lidt overbefolkede, blandt andet i kapitlerne om tiden på Ekstrabladet, hvor det nogle steder virker som om, alle skal nævnes med navn.

Bagsiden: ”Jeg har levet på fuldt drøn i over 60 år, og ordet ”nej” har jeg aldrig taget i min mund, hverken når det gælder arbejde eller kærlighed. Det giver selvfølgelig nogle skrammer”.

En hyggelig, letlæst bog – der fra min natskuffe bliver givet videre i bogkæden, for det er ikke en bog, jeg har behov for at sætte op på reolen. Læst, forstået, og tak for oplevelsen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter