0 kommentarer

Så må vi se af Sidsel Falsig Pedersen

af d. 7. januar 2009
Info
 
Sideantal

160

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7973-329-9

 

Forestil dig 26 personers tanker – skrevet ned her og nu – strømmen af energi, der flyder gennem en menneskehjerne – nogle bevidst med et mål og tanker bag, andre bare strømme, der flyder af sig selv.

Sådan oplevede jeg de 26 meget forskellige fortællinger, nogle hverdagsagtige og vedkommende, andre bizarre og hypotetiske – men alle med afsæt i den hverdag, vi alle lever i.
Fra kvinden i supermarkedet, der møder sin soul-mate til kvinden, der møder sin dobbeltgænger – eller er det hende selv, der er en andens dobbeltgænger? Skal man stemple sit klippekort, inden man går ned på perronen for at kaste sig ud foran et tog? Og hvad med kollegaen, der lige er død på kontoret. Skal man tørre blodet op, så rengøringspersonalet ikke bliver forskrækkede. Hvad er ret og hvad er vrang? Og er det forkert at tænke tanker om det utænkelige?

Novellesamlingen kan bedst beskrives som stemningsbilleder, der tager afsæt i hverdagsagtige situationer. Øjeblikke, hvor man måske selv ikke ved, hvor man er på vej hen og hvad det hele skal ende med. Tanker, der flyver af sted og ikke altid rammer et mål. Men det skal de måske heller ikke altid. Det er godt nok..
Vi får ikke forhistorierne til stemningsbillederne, og vi får ikke at vide, hvad der sker siden hen. Læseren kan filosofere og digte videre på de menneskelige skæbner, vi ser en flig af – eller tage til takke med følelser, historierne hver især vækker.

Novellerne er et dejligt afbræk mellem læsningen af større romaner og efterlader en lidt uforløst og alligevel opstemt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter