0 kommentarer

Quilligans bevis af Robert Goddard

af d. 15. oktober 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

431

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-09686-6

Originaltitel

Long time coming

 

Så lod jeg mig alligevel lokke til at læse Goddard igen. Og “Quilligans bevis” er da heldigvis en del bedre end Goddards seneste udgydelser.

Unge Stephen Swan beslutter sig for at hjælpe sin farbror Eldritch med at finde bevis for at en samling Picasso-malerier retteligt tilhører efterkommerne af den jødiske diamanthandler, saac Meridor. Eldritch var mange år tidligere stærkt involveret i en svindelaffære, som skulle bedrage Meridors enke.

I 1940 tog Eldritch til Irland for at overtale en mand ved navn Quilligan til at forfalske en samling Picasso-malerier. Quilligan accepterede, men uheldigvis blev Eldritch af andre årsager anholdt, anklaget for drabsforsøg og statsfjendtlig virksomhed. Der blev aldrig afholdt nogen retssag, først sidst i bogen afsløres de nærmere omstændigheder. Eldritch er nu blevet løsladt efter at have siddet fængslet i 36 år for noget, som han faktisk var uskyldig i!

Stephen erfarer at Meridors barnebarn, Rachel Banner, ligeledes er på jagt efter beviser, som kan skaffe malerisamlingen tilbage. Efter at Rachel er kommet af med sin vrede over Eldritch’s medvirken i den gamle svindelaffære, beslutter de sig for at hjælpe hinanden.

Goddard, den gamle pladder-romantiker, lader naturligvis de to unge forelske sig i hinanden; men de skal selvfølgelig igennem en del forhindringer med mordanklager og anden ballade, før de får hinanden til sidst.
“Quilligans bevis” er underholdning i klassen ‘tidsfordriv’, men historien hænger pænt sammen og bliver aldrig kedelig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter