0 kommentarer

På udkig efter Hemingway af Leif Davidsen

af d. 7. januar 2009
Info
 
Sideantal

376

Udgivet

2008

ISBN

978-87-595-2919-5

Originaltitel

På udkig efter Hemingway

 

Det kunne have været så godt. Når man sætter næsen op efter en dejlig læseoplevelse, så er skuffelsen desto større, når bogen kollapser som en souffle.

Handlingen er henlagt til Florida, Key West og Cuba, hvor hovedpersonen, en gymnasielærer fra Ringkøbing, er på ferie og sporet af Hemingway efter sin kones død. Dramaet og plottet centrifugerer omkring Castros igangværende fald fra toppen af Cuba og de eksilcubanere, der opholder sig i USA. Ind i mellem er der en lille bølgetop af spænding, men det meste af tiden flyder hovedpersonen forvirret rundt i sin egen identitetskrise.

En naiv antagelse kunne være, at Davidsen i denne udgivelse har glemt, hvad der har gjort hans øvrige bøger så populære: International, spændingsmættet thriller-action. Persontegning og dialog har aldrig været hans stærke side, så når en bog som denne er baseret på netop det, kniber det med stjernerne.

“På udkig efter Hemingway” er i 1. udgave fyldt med fejl og sjuskerier. Det piller en del af fornøjelsen og gør det vanskeligt at læse bogen med fordomsfri briller.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter