0 kommentarer

Rødt efterår af Thomas H. Cook

af d. 3. juni 2012
Info
 
Genre
Omslag
Sideantal

268

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7108-335-4

Originaltitel

Red leaves

Udgave

1.udgave

 

Stakkels Eric Moore. Han lever et godt liv med sin smukke, begavede kone Meredith og den lidt indadvendte teenagesøn Keith i lillebyen Wesley. Men om et øjeblik er der vendt op og ned på det hele; det ved vi fra starten.

Keith skal være babysitter for kønne otteårige Amy, der forsvinder sporløst samme aften. Mistanken retter sig naturligvis mod den vrantne teenager, der nægter at udtale sig om noget som helst. Sønnens reaktion på den lille piges forsvinden er så foruroligende, at både Eric og Meredith kommer i tvivl om hans skyld – lige som mange andre gode mennesker i byen. Forbløffende hurtigt forvandles det behagelige liv til et mareridt af mistanker og halvkvædede påstande. Og for at det ikke skal være løgn rasler der pludselig skeletter ud af skabet fra Erics egen barndom; hændelser, der måske, måske ikke har noget at gøre med, hvad der sker for familien i dag.

“Rødt efterår” er meget mere end en gennemsnitlig who dunnit-krimi. Den er en fremragende og indlevet beskrivelse af de mekanismer, der får os mennesker til gang på gang at ødelægge livet for os selv og hinanden – oftest med de allerbedste intentioner.

Man forstår og føler med Eric, men sidder også med en lyst til råbe manden op. “Så kom dog for helvede ind i kampen, før det er for sent!” Men man gør det ikke, og med ét ER det for sent. Kunne de tragiske begivenheder, der udmales, være undgået? Næppe, for menneskets natur indeholder jo netop kimen til selvdestruktion.

Bogen er fantastisk velskrevet og velkomponeret, og den både overraskende og tilfredsstilende slutning udgør en smuk, lille rosin i pølseenden. Thomas H. Cook er en forfatter, vi bør holde øje med. Han skriver med hjerne, hjerte og ægte medmenneskelighed.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter