0 kommentarer

Manden uden hjerte af Camilla Grebe & Åsa Träff

af d. 8. februar 2015
Info
 
Sideantal

413

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-3465-0

Originaltitel

Mannen utan hjärta

 

Manden uden hjerte er søskendeparret Camilla Grebe og Åsa Träff fjerer krimi om psykoteapeuten Siri Bergman.
Siri har nu forladt sin praksis og brudt med veninden Aina, som i hendes øjne har opført sig utilgiveligt. Nu venter en ny epoke i hendes liv, hendes ven fra studierne, Viyar har skaffet hende et job i Stockholms politi i afdeling GMP – gerningsmandsprofilgruppen.

Hendes første sag, er et bestialsk mord med et skændet lig. antikvitetshandler Jussi Ståhl findes myrdet i sit hjem af vennen Miguel Alemany. Jussi ligger skudt på klos hold i sengen og hans hjerte ligger som en anden kunstudstilling i et ovalt sølvfad på skrivebordet. Spekulationerne gå i retning af hate-crime, men da der kort efter sker endnu et drab skal der måske findes anden årsag. Det bliver ikke bedre af at der er en læk i politiet ud til medierne som straks pisker en stemning op.

Krimien er dobbelt delt, på den måde at vi dels følger Siri og GMP, men samtidig følger vi “det sørgmodige hjerte” fra 1994 frem til nu. På en måde virker det helt fint, men på den anden side har jeg som læser ret hurtigt en løsning oppe i mit hoved og så virker det forstyrrende at GMP og Siri bare cykler rundt i sagen. Men når det er sagt vil jeg alligevel mener der er tale om en rigtig god bog som jeg ikke lige lage fra mig før den var færdig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter