0 kommentarer

Rød september af Anders Bodelsen

af d. 4. marts 2016
Info
 
Sideantal

237

Udgivet

1993

ISBN

87-0013702-2

Udgave

3. udgave

 

Jeg faldt tilfældigvis over denne bog af Anders Bodelsen. Den skulle da ikke bare stå i min reol og samle støv.
Handlingen udspiller sig over nogle få dage i september en gang i 80’erne. Hovedpersonen Jens holder ved en nedlagt tankstation for at rette på nogle planter han har stående bag i bilen. Pludselig ser han en person sætte sig ind i en bil et par hundrede meter væk. Jens tror, at det er hans bror Søren han har set, men det kan ikke passe, da han er både død og begravet flere år tidligere.
Jens og Søren var som helt unge tæt knyttet til hinanden og især Søren var tæt tilknyttet nogle venstreorienterede kredse, indtil han en dag blev journalistelev på Jyllandsposten.
Få år senere blev han dræbt ved en oversvømmelse i Østrig.
Nu er han imidlertid dukket op igen. Ikke for at genforenes med sin familie, men for i al hemmelighed at rydde en lejlighed med et ikke kendt antal missiler og andre våben. Muligvis et levn fra Blekingegade banden eller en tilsvarende gruppe. Søren kommer imidlertid alvorligt til skade ved indbruddet i lejligheden, og må opsøge sin bror for at få hjælp.
Det er en ualmindelig velskrevet roman. Man rører virkelig ved det politiske engagement i 70’erne og 80’erne, og ved manglen på samme op gennem 90’erne.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter