0 kommentarer

På fersk gerning af Harlan Coben

af d. 4. marts 2016
Info
 
Sideantal

382

Udgivet

2011

ISBN

978-87-11-41062-2

Originaltitel

Caught

 

Jeg har altid hadet krimier, indtil jeg læste min første Harlan Coben bog. Jeg bryder mig ikke om nordiske krimier om intetsigende kriminalbetjente i København eller Stockholm. Det siger  mig ikke noget. Men Harlan Coben kan et eller andet. Der er naturligvis stadigvæk sket en forbrydelse, men vinklen er anderledes.

I denne er hovedpersonen en kvindelig journalist ved navn Wendy. Wendy har lavet en programserie der fælder pædofile for åben skærm. Det skal dog vise sig at der er noget mærkeligt ved den seneste mand. Dommeren afviser sagen og manden ved navn Dan Mercer går fri. Men det varer ikke længe før han bliver dræbt for øjnene af Wendy. Der er bare noget der ikke stemmer helt og Wendy beslutter sig for at finde ud af om Dan virkelig var pædofil. Samtidig er en ung pige forsvundet og de to sager vikler sig ind i hinanden. Du gætter aldrig hvordan det slutter.

Harlan Coben skriver eftersigende sine romaner ud fra en bestemt ’opskrift’. Hvis det er rigtigt har han virkelig fundet den gyldne vej. Man vender den ene side efter den anden for at sikre sig at ’de onde’ bliver fanget af ’de gode’ før de når at gøre mere ondt. Adskillige gange må man lige synke en ekstra gang fordi man troede at man havde regnet det hele ud, og så tager tingene en ny drejning. Måske er den vi troede var den onde, Dan Mercer, slet ikke ond. Måske er han udsat for et komplot, sammen med sine tidligere roommates fra universitetet. Men hvad skete der dengang de alle gik på universitetet, og hvad har det med en forsvunden 17 årig pige at gøre?

Bogen formår at forblive rimelig realistisk. Samtidig er bogen indimellem ret morsom, fx er Cobens beskrivelser af fædreklubbens medlemmer, en klub for fædre der har mistet deres arbejde, ret sjove. Det er jo ikke dyb, tung og svær litteratur. Det er krimier jo sjældent. Men jeg har også fundet mig en hylde, hvor det nogle gange bare er rart med en bog man læser på 1-3 aftener i sengen uden at falde søvn midt i en sætning.

Her i løbet af foråret 2016 udkommer endnu en Harlan Coben bog, og jeg glæder mig til at læse den.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter