0 kommentarer

Rød hævn 2 – helvedes port af Nis Jakob

af d. 27. juli 2021
Info
 
Sideantal

E-bog

Udgivet

2021

ISBN

9789180247498

Udgave

1 e-bogs udgave

 

I 2020 kom ‘Rød hævn – Dødens engle’, en fantastisk velskrevet krimi, og nu er den fulgt op af ‘Rød hævn 2 – helvedes port’, og jeg kan love der er ikke skruet ned for spændingen. Louise Andersen er flyttet ind hos sin søster Anna og niecen Stine, på præstegården  i Lille Kirkeby på Lolland og er startet hos politiet i Næstved. Bortset fra at Stine lider af spiseforstyrrelse, virker alt til at hvile i den ro og idyl, man kan forvente at finde i et lille sogn, selv Louises ven, den pensionerede politimand Hans, er nyforelsket og sværmer  rundt omkring Dagny, den lokale Grillejer.

Men alt bliver hurtigt revet i stykker. En morgen hvor Stine er ude og løbe med hunden Basse, finder hun en død mand der hænger med hovedet nedad fra et træ. Da Louise er i området bliver hun koblet på sagen, men teknikerne finder beviser der knyttet til hende, så hun kommer hurtigt til at stå i et dilemma, og spørgsmålet er om hun selv er i fare. Louise tager fat i Hans som hjælper med på sidelinjen. Både Hans og Louise har været vidner til tragedier og lidelser før, men intet kan måle sig med det, der nu udfolder sig.

Efter en blid start skal man ikke langt ind i bogen før den accelerer og spændingen stiger. I bedste Nis Jakob stil kommer der lige en luns her og et tvist der, så det er stort set umuligt at lægge bogen fra sig. Men det er ikke for folk med sarte nerver, jeg er glad for at Nis Jakob er forfatter og ikke praktiserende….for der er flere gange under læsningen at de små hår i nakken stritter. Der er ikke sparet på uhyggen, men hold da op en velskrevet uhygge, og den holder lige til det sidste punktum. En bog jeg helt klart kan anbefale hvis man trænger til et koldt gys her i sommervarmen. Til Nis er der kun at sige…kan du så komme ind og skrive videre på Rød hævn 3, så den kan blive tilgængelig for os der er fan af Louise og Hans. Det kan ikke gå hurtigt nok.

Nis Jakob (1961) vidste allerede som tiårig, at han ville være forfatter, og har siden sin debut i 1999 udgivet anmelder roste spændingsromaner på etablerede forlag. Fra 2011 har han udgivet sine romaner på forlaget Billige eBøger/ JAKOBSs Press og har ofte toppet bestsellerlisterne

 

(Bogen kan endnu ikke lånes på biblioteket)

Bedømmelse
Karakter