0 kommentarer

Tour de chambre af Tine Høeg

af d. 11. juni 2020
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

322

Udgivet

2020

ISBN

978-87-434-0000-4

 

Jeg har ikke før læst noget af forfatter Tine Høeg, så da jeg åbnede bogen blev jeg ganske overrasket. Der står nemlig ikke meget tekst på siderne, nogle er endda blanke! Men jeg skal da lige love for, at Tine Høeg får fortalt en masse, om end med få ord.
Romanen omhandler forfatteren Asta, der nu er i trediverne. Hun skriver på sin anden roman, men det er som om, at hun ikke rigtig kan få hul på historien. Samtidig får hun en invitation til en mindehøjtidelighed for kollegievennen August, der døde for 10 år siden. Historien skrues nu tilbage i tiden, og vi kommer med indenfor på kollegiet på Amager, hvor Asta og hendes veninde Mai bor. Mai er kæreste med August, men Asta drages også mod ham, især da det viser sig, at han er glad for digte. Der er masser af fest og glade dage på kollegiet, og vi kommer også med på en begivenhedsrig Tour de Chambre, hvor beboerne har hver deres temafest på værelset. Aftenen ender dog helt anderledes end forventet.

Tilbage i nutiden er Asta stadig veninde med Mai, som nu er alene med en søn. Man hører om hver deres hverdag, som for Asta vedkommende går med skriverier og Mais med sønnen og et job i kommunen. Asta får pludselig en ny ide til sin roman, og fortid og nutid flettes langsomt mere og mere sammen, og alt det usagte kommer stille frem.

Det er virkelig en fremragende roman! Kortprosa-formen og vekslen mellem sms’er gør den ganske unik. Man skal læse koncentreret for at være sikker på at få det hele med, og samtidig læses en masse mellem linjerne.
Jeg vil bestemt anbefale denne perle af en bog til andre, der elsker intense læseoplevelser.

Modtaget som anmeldereksemplar af Forlaget Gutkind.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter