0 kommentarer

En sang for de levende af Irene Scharbau

af d. 5. september 2022
Info
 
Sideantal

269

Udgivet

2022

ISBN

9788793959583

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Året er 2055. Tørken hærger og det sydlige af Europa er lukket ned. Grænserne bevogtes af droner og soldater der skyder, på alt der bevæger sig, for at dræbe. Folk lever i en totalt teknologiseret tilværelse hvor boligernes Walles danner baggrund og kontakt til verden, og den personbårede bracen styrer livet. Teknologien har taget styringen og alle beskytter sig mod de stakler der ikke nåde at sikre sig selv.

Seks mennesker med hver deres liv og drømme, bliver  pludselig kædet sammen da en solstorm bryder ud. Sammen må de prøve at overleve og sammen må de bygge en hverdag som er meget anderledes end den tilværelse de kender til. En øvelse der kræver meget fysisk såvel som psykisk og som ikke er problemfri. For hvordan reagerer man når sikkerhedsnettet forsvinder og der hersker kaos over alt. Hvor langt vil man gå for at forsvare det lidt man har, og hvordan får man hverdagen igen.

I disse tider hvor verden er ramt af, klimaændringer, inflation, leveringsproblemer, og usikkerhed fornemmer man en flig af de problemer der tordner sig op hvis hele vores system kollapser. Så på mange måder finder jeg at  Irene Scharbaus bog En sang for de levende er højaktuel, selv om det er en fremtidsroman der tager afsæt i en helt anden problematik. Jeg tro mange går rundt med bekymringer for morgendagen, ikke sådan at bekymringerne er italesat, men bare sådan en lille ulmende uro, og så kan   En sang for de levende godt virke skræmmende. En øjenåbner for hvor sårbare det samfund vi har bygget op er, og en bog man kan reflekterer længe over. Man kan også bare vælge at læse den som en yderst velskreven fremtidsroman fyldt med spænding. Men hvad man end vælger er jeg af den overbevisning at bogen vil efterlade læseren med en oplevelse der ikke lige forsvinder med det samme.

Irene Scharbau er journalistuddannet, redaktør og forfatter og skriver for fag- og interesseorganisation. En sang for de levende er hendes anden bog. I 2020 debuterede hun med MAX, der også var en fortælling om samfundets faldgrupper, stress og præstation.

Bogen er et anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter