0 kommentarer

Prinsesse Sofie har ADHD af Janet Pallisgaard

af d. 8. september 2022
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2022

ISBN

9788743046158

 

Prinsesse Sofie, er en helt almindelig pige…..men så ikke helt alligevel. Det er ikke så meget det at hun er prinsesse, hendes legekammerater er også prinsesser og prinser, Nej prinsesse Sofie r en lille smule anderledes hun har nemlig ADHD. Hun elsker eventyr, jo farligere jo bedre men så kommer man jo også let til skade. Hun har svært ved at side stille i timerne, hun synes faktisk det er lidt kedeligt og vil meget hellere vippe på stolen eller ud og lege, men når Prinsesse Sofie laver noget der virkelig optager hende kan hun glemme alt andet og sagtens sidde stille. Men selv om hun vipper på stolen og keder sig, så lytter hun og tænker over det de bliver fortalt, så Prinsesse Sofia ved faktisk rigtig mange ring, så mange så mor og far sommetider bliver helt forbavsede.

En meget sød lille bog der på en fin måde beskriver nogle af de udfordringer der er ved at have ADHD. Den er i sin korte tekst ret rammende og de smukke illustrationer af Carlos Mendelez underbygger teksten. Målgruppen er børn og unge fra 5 – 8 år samt deres forældre, venner, fagfolk og andre relationer som kommer i kontakt med ADHD. Den er rigtig fin til oplæsning / samtalebog for de mindste, og her er det netop illustrationerne som gør det nemt at pege og snakke om problematikken med ADHD med de mindste. Hvorfor Prinsesse Sofie sommetider er lidt anderledes, hvorfor hun kan blive ked af det og føle sig udenfor og ikke forstået og hvorfor larm kan være et problem, samtidig med at hun godt selv kan larme.  Jeg kunne godt forestille mig at bogen kunne være et godt værktøj i børnehave og de små klasser, hvis der er børn som er ramt af ADHD. Den kan, tænker jeg, bruges til at få nogle samtaler med børnene således at eventuelle konflikter kan afværges. Men det er også en bog der kan bruges i familien, især hvis der er andre mindre søskende. ADHD er ikke kun begrænsninger og udfordringer, det er også kærlighed, kreativitet og en anden vinkel at se tingene på. Hvis den forståelse kan tilvejebringes så vil det skabe berigelse for alle parter, og jer ser jeg bogen som et godt input.

Janet Pallisgaard som selv er mor, og i en sen alder fik konstateret ADHD kombineret type. Fik et indblik i at mange af de følelser og til tider hovedløse eventyr som hun havde som barn, skyldtes ADHD. Hvorefter begav hun sig ud i at skrive Prinsesse Sofie har ADHD.
Håbet med bogen er at afmystificerer og derved opnå en forståelse for deres behov fra omgivelserne. For som Prinsesse Sofie så smukt siger i bogen: Vi er alle stjerner på himlen. Alle Stjerner er ens, indtil man kommer tæt nok på. Så ser man at vi er forskellige, men vi er alle stadig smukke lysende stjerner.

Bogen er et anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter