0 kommentarer

Piraterne i Port Royal af Michael Crichton

af d. 13. august 2012
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

286

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7129-023-3

Originaltitel

Pirate latitudes

Udgave

1.udgave

 

I 1665 er Jamaica en enlig britisk udpost midt i det spansk-kontrollerede Vestindien. I hovedbyen Port Royal forsøger guvernør James Almont at tilgodese kronens interesser og samtidig sørge for, at indtægterne ikke glider hans egne lommer forbi. Da kaperkaptajnen Charles Hunter derfor kommer på sporet af et spansk skatteskib, som har søgt tilflugt på en nærliggende ø bevogtet af en spansk garnison, bliver de hurtigt enige om, at Hunter hellere må se nærmere på det.

Operationen er dog ikke helt enkel. Skibet er stærkt bevogtet, og Hunter kan ikke bare angribe det. Det vil være en krigserklæring mod Spanien. Så Hunter må komme op med en snedig plan og med sin lille gruppe håndplukkede mænd gå op imod overmagten, for præmien er mere guld, end nogen af dem nogensinde har set.

Historien om Hunter er en rigtig røverroman. Her er fuldt af handlekraftige mænd og æggende kvinder, grusomme modstandere og blod, sved og tårer. Det er ikke småting, Hunter og hans mænd kommer ud for, men som en sand helt klarer Hunter sig igennem ved hjælp af snedighed, mod og held. Det er utrolig underholdende, og jeg læste stort set “Piraterne i Port Royal” i et stræk

Michael Crichton døde i 2008. Efterfølgende har man fundet det færdige manuskript til “Piraterne i Port Royal”, som derfor udkom posthumt i 2012. Jeg tror, at havde Crichton selv udgivet romanen, var der ting han ville have gennemarbejdet lidt mere, f.eks. sporet med den engelske lady som tilkalder djævelen og overfaldet af Kraken. Men trods denne lille anke er jeg stadigvæk helt vild med denne herlige sørøverroman, som er fyldt med blod, krudtstøv og hæsblæsende action i 1600-tals stil.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter