0 kommentarer

Phenomena 3: Det tabte hjerte af Ruben Eliassen

af d. 4. februar 2008
Info
 
Sideantal

351

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7604-129-8

Originaltitel

Phenomena 3: Det tapte hjerte

 

I denne tredje del af Phenomena-serien er elverbørnene Alk og Ilke havnet i vores verden, mens den gode troldmand Sha-ra leder efter dem i eventyrverdenen Aldra. De er flygtet fra den onde troldmand Sherpa, som planlægger at tage magten over alle eksisterende verdener. Elverbørnene har Parados øje, en sten med hvilken de er udvalgt til at nedkæmpe det onde. Derfor stræber Sherpa dem på livet.

”Phenomena” er et eventyr med alle de gængse ingredienser: Troldmænd, elverbørn med magiske evner, havmennesker der kan svømme gennem både jorden og havet, stenkæmper, forskellige monstre og edderkoppemennesker. Ruben Eliassen har hentet inspiration fra Tolkien, mange navne og stednavne smager af universet fra ”Ringenes Herre”, og fra superheltetegneserier.
En edderkoppepige fortæller at hendes far optrådte i cirkus som edderkoppemanden, og at tegneserien ”Spiderman” er baseret på ham. Der er også mindelser om ”Harry Potter”, for en del af handlingen drejer sig om en profeti. Hvad den går ud på er forklaret i et tidligere bind, for Det tabte hjerte er tredje del i ”Phenomena-serien”. ”Det tabte hjerte” kan sagtens læses uden kendskab til de foregående bøger. Historien er som andre børnebøger drevet af dialog. Her er ikke lange detaljerede beskrivelser, hvilket er fint for så taber børnene ikke interessen. Hen mod bogens slutning er der masser af dramatik og fart over feltet.

Ruben Eliassen er grafisk designer og har lavet de illustrationer hvert kapitel indledes med. Her ses inspirationen fra superheltetegneserierne igen, for de er i den karakteristiske ikoniserede Mike Mignola-stil, som den ses i ”Hellboy”.

Børn fra 9 år skal nok føle sig underholdt af dette eventyr. Det anbefales at læse de foregående bind for at få det fulde udbytte af bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter