0 kommentarer

Paganinikontrakten af Lars Kepler

af d. 28. marts 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

583

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08496-2

Originaltitel

Paganinikontraktet

 

Et ungt par, Bjørn og Pennelope, skal på ferie i den Svenske skærgård. I sidste øjeblik får de Pennelopes søster med, men inden dagen er gået er søsteren myrdet og Bjørn og Pennelope er på vild flugt fra morderen. Men hvem er morderen, og hvorfor er det så vigtigt at dræbe de to unge mennesker. Læseren finder ret hurtigt ud af, at der er en professionel lejemorder på spil, men hvem har hyret ham, og hvad går hans job ud på?

Lars Kepler har igen skrevet om kriminalkommissær Joona Linna, som også var hovedperson i hans forrige bog, ”Hypnotisøren”.
Joona er en meget speciel personlighed. Der ligger tilsyneladende en depression og lurer lige under overfladen, eller også er han maniodepressiv. Han er i hvert fald manisk igennem hele handlingen, og vi får jævnligt at vide, at han ikke tager sin medicin, og det gør han ikke af hensyn til den igangværende sag, som han er nødt til at opklare, og derved redde Bjørn og Pennelopes liv.

Der sker nogle ret usandsynlige sammenfald, som da de to unge hovedpersoner på deres flugt støder sammen med den vanvittige TV-kendiss Ossian Wallenberg. På trods af det er det er igen en yderst fængslende spændingsroman fra Lars Keplers hånd.

Jeg kan kun give den mine bedste anbefalinger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter