0 kommentarer

Oraklet af Catherine Fisher

af d. 30. april 2008
Info
 
Sideantal

318

Udgivet

2005

ISBN

87-91518-94-6

Originaltitel

The Oracle

 

Den forskræmte og bange pige Mirany, er lige blevet forfremmet til Bærer-af-Guden, en af De Ni, et farligt arbejde, med en utrolig stor chance for at blive dræbt. Hendes første dag på arbejdet, som hun har fået efter den tidligere Bærer er blevet dræbt, skal hun bære Guden, i form af en skorpion, til Arkonten, Guden-på-Jorden. Guden skal dræbe Arkonten for at bringe regnen tilbage til den tørre Stad. Men lige før Arkonten dør, giver han Mirany en seddel. På seddelen står, at Øen, De Nis tilholdssted, er gennemsyret af korruption. Talere-for-Guden taler ikke længere med Gudens stemme, men med sin egen. Taleren og General Argelin planlægger at indsætte deres egen Arkont, en de kan styre. Derfor holder Regndronningen regnen tilbage. Det er nu op til Mirany, en fordrukken musiker og en korrupt notar at finde den rigtige Arkont og bringe ham tilbage til Øen. Det bliver en farlig rejse fuld af korruption, tørke og overhængende farer.

Miljøet i bogen ligner til stor forveksling oldtidens Ægypten, hvilket jeg troede ville gøre bogen uudholdelig at læse, men det fungerer faktisk rigtig godt. Carrie Fisher har ændret meget i den ægyptiske mytologi, og det gør bogen til noget helt for sig selv og samtidig et fantasy-eventyr.

Bogen er en smule let forudsigelig og ikke særlig udfordrende læsning, men fortællingen er spændende og energifuld, og helt sikkert værd at læse alligevel.

”Oraklet” er den første bog i trilogien om Øen og Mirany.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter