0 kommentarer

Den utrolige historie om Kavalier & Clay af Michael Chabon

af d. 30. april 2008
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

605

Udgivet

2007

ISBN

978-87-21-03015-5

Originaltitel

The amazing adventures of Kavalier & Clay

Udgave

3.udgave

 

“Den utrolige historie om Kavalier & Clay” handler om de to unge fætre Sam og Joe, der som drenge mødes i Amerika i midten af det tyvende århundrede og begynder at lave tegneserier.

Joe, der har en forkærlighed for udbryderkonger, er netop på forbilledlig vis flygtet fra det krigstruede Europa, nærmere betegnet Prag, og flytter ind hos sin fætter Sam Clay i New York.
Det viser sig hurtigt at kombinationen af, at Joe er en ørn til at tegne og Clay er en god historiefortæller med næse for forretninger, kan føre mange ting med sig. Inden længe opfinder de tegneseriehelten udbryderkongen Eskapisten, som slås mod nazister, og flere andre superhelte.

Bogen “Den utrolige historie om Kavalier & Clay” er hvad jeg vil kalde en form for amerikansk kulturhistorisk perle inden for sit felt. Og på det menneskelige plan, så rummer den både drømmene, optimismen og fornemmelse af fortabelse, som ingen helt undgår i følelsesregisteret, når man kigger tilbage på et livsforløb.
Selvom den har høstet de helt store anmelderroser og vunder Pulitzerprisen 2001, så vil jeg sige, at den med sine 605 sider bliver en anelse langtrukken. Den kunne godt have været et par hundrede sider mindre og stadig have været god. Når det er sagt, så vil jeg sige, at jeg hyggede mig fint under læsningen og at bogen absolut kan anbefales, specielt endda, hvis man er til tegneserier og superhelte.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter