0 kommentarer

De usynlige brødre af Kurt Aust

af d. 30. april 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

343

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7955-510-5

Originaltitel

De usynlige brødre (norsk)

 

Paris. Foråret summer og folk nyder vejret udendørs på fortovscaféerne. Midt i idyllen stikker en smuk kvinde en pistol i munden og tager livet af sig selv. Dette er starten på en yderst spændende krimi, der både gemmer på skjulte koder, familiehemmeligheder og bedrag i værste klasse.

Den døde kvinde er den norske forlagsredaktør Mai-Britt Fossen, der tilsyneladende er i Paris for at researche til en ny bog om videnskabsmanden Isaac Newton. Hendes nærmeste er i chok over hendes selvmord, hun efterlader sig 2 små børn, samt en ægtemand, der er total uforstående overfor den skæbnesvangre handling.

Også Mai-Britts eksmand undrer sig. Matematikeren Even Vik er overbevist om, at noget ligger gemt bag selvmordet, og han begynder at efterforske Mai-Britts sidste dage for at finde frem til en forklaring. Han finder hurtigt ud af, at bogen hun arbejdede på rummede ting, der ikke tåler dagens lys og som andre vil gøre alt for at holde hemmeligt. Newton havde mange hemmeligheder, der aldrig kom frem, og det er en af disse, som Mai-Britt er kommet på sporet af. Even kommer i besiddelse af Mai-Britts dagbog og med hjælp fra denne samt andre spor som Mai-Britt har lagt ud, begynder Even at forstå grunden til selvmordet.

“De usynlige brødre” er først og fremmest meget spændende og svær at ligge fra sig. Sproget er let, og man bevæger sig hurtigt i tid og rum. Det ene øjeblik er man i nutidens Oslo, det næste i 1600 tallets England. Danskfødte Kurt Aust gør det rigtig godt, så hvis du er til gådefulde krimier, så må denne bog være den næste på din krimi-liste.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter