0 kommentarer

A Great Reckoning af Louise Penny

af d. 4. juli 2019
Info
 
Sideantal

497

Udgivet

2016

ISBN

978-0-7515-5269-0

Originaltitel

A Great Reckoning

 

Denne bog er fantastisk, jeg er så imponeret af hvor forskellige bøgerne i denne serie er, og den dybde der er i dem, de bliver bedre og bedre for hver bog.

Armand Gamache har efter mange diskussioner med sin kone, Reine-Marie besluttet at gå i at arbejde igen. Han mener at selvom de er kommet af med alt det rådne (merde) i Surete, så er de senere års nye politiofficer brutale, voldelige, har lettere ved at skyde end at tale, forklare, de behandler ikke almindelige mennesker med respekt. Derfor har Armand accepteret jobbet som leder af politiakademiet med Jean Guy som hans højrehånd.

Armand prøver at indsluse en mere divers studenter gruppe, udskifter halvdelen af lærerne, ændrer pensum. Han prøver at få samarbejde med lokalsamfundet som blev forrådt da det nye akademi blev bygget af en de værste lærer, Leduc. Armand  lader Leduc blive som lærer, men fortæller ham hvad han har på ham om hans kriminelle og korrupte handlinger. Han mener det er ikke nok til at stille ham for retten. Armand er overbevist om at det er vigtigt for alle at se ham fængslet og dømt, når det vil ske vil det korrupte være endnu lettere at undertrykke. Desuden ansætter han hans tidligere gode barndomsven Michel som mistede alt da Armand afslørede ham som korrupt, han skal være eksempel på hvad der sker når man åbner for råddenskab, acceptere kriminalitet som de skulle bekæmpe. Er det farligt?

Det ender med mord og Isabella Lacosta kommer som lederen af mordafdelingen; men for at sørge for indsigt mener Armand at det er vigtigt at der en observatør udefra, derfor kommer Paul Gelinas fra det Ridende politi.

Reine Marie som tidligere var bibliotekar på landsarkivet er begyndt at sætte orden i tidligere historiske papirer for området. I kassen af papirer som blev fundet da de satte Bistroen i stand blev fundet et kort over området, og det er mærkeligt for landsbyen “De Tre Grantræer” findes ikke på officielle landkort eller på GPS.

Kortet blev en gave til Armand da han begyndte på skolen, hvad der ligger bag kortet for han en gruppe studenter til opklare, det har forbindelse med mordet uden at det er direkte; men giver dem mulighed for at foretage en undersøgelse, “lege detektiver”. Det har forbindelse til unge soldater som blev dræbt under første verdenskrig; hvem var de, hvor er deres forældre og familier. Det har også forbindelse til et vindue i kirken.

Gelinas er utrolig brutal, misbruger Armands private sorg og tab af hans forældre som 9-årig, overfor studenterne; anklager ham for at have begået mordet og vil arrestere ham.

Men det viser sig at det hele ikke er som det ser ud.

‘Tro ikke alt hvad du tænker’

Har vundet adskillige prise: Agatha Award, Anthony, Macavity, Barry, Left Coast Crime Award 

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter