0 kommentarer

Hemmelige liv af Gabriella Poole

af d. 7. januar 2012
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

270

Udgivet

2010

ISBN

978-87-627-1660-5

Originaltitel

Secret Lives

 

Bogen er første del af serien “Darke akademiet”. Det er en utrolig god bog, der handler om at en ung pige, Cassie, får et stipendiat til den internationale eliteskole Darke Akademiet. Og både skolens ledelse og eleverne skjuler dystre hemmeligheder. Snart er Cassie en del af dem.

Bogen starter med en prolog, hvor Cassie løber væk fra noget, der skræmmer hende. Efter at have læst bogen, kan jeg ikke se nogen grund til at have den med.

Cassie føler sig udenfor og som en lille-by pige. På akademiet går de riges og kendtes børn og hun er bange for ikke at få nogen venner. Da hun ankommer til skolen møder hun en ældre dame, som ingen andre hjælper, og som Cassie føler sig tvunget til at hjælpe. Derefter finder hun ud af at den ældre dame er helt speciel for skolen. Cassies værelseskammerat bliver hun hurtigt venner med, og da hun om aftenen ikke kan sove (som hun aldrig kan) så opdager hun ting hun ikke burde. På skolen er der nemlig “elitebørnene”, som har særlige regler, som Cassie undres over.

Bogen er skrevet i en 3. persons fortæller, hvilket somme tider gør det svært at vide hvem der siger og tænker hvad. Ville ønske at det havde været en jeg-fortæller, da den alligevel kun udgår fra Cassies
synspunkt. Men derudover synes jeg at selve historien er meget spændende og passer meget godt til en ung teenager. Der er nemlig den rette mængde af både spænding, fantasy og romantik. Og da bogen har nogle tilpas korte kapitler har man nemt ved at sige: “bare lige et kapitel mere, inden jeg lægger bogen”.

En bog der trods nogle mangler kan anbefales.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter