0 kommentarer

Op til toppen af bjerget af Arne Dahl

af d. 27. maj 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

376

Udgivet

2002

ISBN

87-7394-754-7

Originaltitel

Upp til toppen av berget

 

Efter en svag toer (se anmeldelsen af “Ondt blod”) er det en sand fornøjelse at kaste sig over dette tredje bind i serien om Paul Hjelm og hans kolleger i svensk politis A-gruppe.

Allerede fra bogens start er man som læser med som en flue på væggen i det forhørsrum, hvor politiet prøver at afdække detaljerne i et på overfladen trivielt opgør mellem fodboldfans. Med ekvilibristisk håndelag kobles denne sag sammen med pædofilringe på internettet og et større opgør mellem forbrydere fra eksjugoslavien og højreekstremister.

For at få hul på sagen må der også bruges viden om Ovids “Metamorfoser”, og bogens egentlige helte bliver i ligeså høj grad som politiet et ungt elskende par, hvis færden gennem bogen indhylles i et tilpas let slør af mystik.

De syv personer i A-gruppen undgår indavl, da der tilføres nye, gode typer fra andre dele af politistyrken, og det lykkes forfatteren at lade samtlige hovedpersoner udvikle sig i løbet af handlingen. Efterforskningen skildres præcist og grundigt, og endelig skal det fremhæves, at stemningen fra Stockholm ved midsommertid er helt uforligneligt beskrevet.

Som nævnt i anmeldelsen af “Misterioso” er dette bøger i ånden fra Sjöwall, Wahlöö og Henning Mankell, men her lykkes det faktisk for Arne Dahl at bringe den svenske politiromangenre et stort skridt videre. Genialt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter