0 kommentarer

Ondt blod af Arne Dahl

af d. 2. oktober 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

344

Udgivet

2002

ISBN

87-7394-738-5

Originaltitel

Ont blod

 

Andet bind i Arne Dahls serie om “A-gruppen”, Det Svenske rigspolitis specialenhed for voldskriminalitet med internationale aspekter.

En kendt litteraturkritiker bliver dræbt, i en lufthavn i USA. Tilsyneladende har morderen overtaget hans pladsbillet med flyet til Arlanda og efter en mislykket indsats af det svenske politi i lufthavnen, befinder morderen sig derfor nu på fri fod et sted i Sverige. Sagen kompliceres yderligere, da FBI oplyser, at det drejer sig om en seriemorder, som torturerer sine ofre inden han slår dem ihjel. Sagen overgives derfor til A-gruppen. To medlemmer af gruppen bliver sendt til USA for at sikre sig, at FBI giver alle de oplysninger, der er til rådighed, og de øvrige arbejder med opklaringen på flere fronter hjemme i Sverige.

Denne roman har, ligesom den foregående, forbindelse til politiske kredse på meget højt niveau. Arne Dahl skriver gode og spændende krimier. Han er god til at lade læseren komme tæt på sine hovedpersoner i dette tilfælde ikke mindre end 7 stk. Det kan ind i mellem være lidt vanskeligere at følge morderen og forstå, hvorfor han handler, som han gør.

Mangler man en bog til sin ferie, kan man roligt vælge denne, men kun til en kort ferie. Den er virkelig svær at lægge fra sig igen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter