0 kommentarer

Harry Potter og Halvblodsprinsen af J.K. Rowling

af d. 1. oktober 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

608

Udgivet

2005

ISBN

87-02-04122-7

Originaltitel

Harry Potter and the Half-Blood Prince

 

Uvejrsskyerne trækker sammen om henholdsvis muggler – og troldmandverdenen. Lord Voldemort er vendt tilbage og Ministeriet For Magi kæmper indædt for at holde stabiliteten. Samtidig vender Harry Potter tilbage til skoleåret på Hogwarts. Harry bliver præsenteret for diverse nye lærere, og den mystiske “Halvblodsprins” dukker op i Harrys skolesager. MEN… Intet rigtigt bemærkelsesværdigt sker. Ja faktisk foregår den livlige hverdag så foruroligende stilfærdigt, med turteldueri og pejsestuehygge, at det bliver ganske självklart at noget stort nærmer sig. Noget stort – og grusomt…

For nogle mennesker er sommerferien en afslappende tid. For undertegnede kan den aldrig blive det, hvis Harry Potter har en finger med i spillet. Gennem talløse lyse dage har Harry trukket mig. Gennem depression, angst, velbehag, morskab, og hvad der nu ellers hører til den største børne/ungdomslitterære succes i verdenshistorien.

Jeg har neglebidende gravet mig gennem nummer seks, og da jeg endelig blev forvisset om at den holder stilen – ja endog overgår sig selv og markerer at J.K Rowling først lige har rullet sig helt ud, har læsningen kastet mig ud i min mest deprimerede augustuge nogensinde.
Med den knusende, sørgelige og samtidig pirrende og spændende slutning banker bogen mig – en stakkels fanatiker bagover i stolen og efterlader mig med en følelse af at være Harrynarkoman midt i et forskrækkeligt blackout!
At pennepsykopaten fra England virkelig har formået i den grad at følge op på alle forventninger og skabe nummer 6 i Gudeserien, som den største af dem alle, forvisser mig om at der absolut INGEN grund er til bekymring for 7’eren. I vil få at se, at næste gang får hun mig med sikkerhed til at tude.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter