0 kommentarer

De gode græd af E. M. Forster

af d. 19. august 2001
Info
 
Sideantal

188

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92503-55-8

Originaltitel

Where Angels Fear to Tread

 

Lige bag ved det vi kalder det virkelige liv, ligger det rigtige liv – der hvor hverdagen og dens værdier må vige for en større sammenhæng.

E.M.Forsters bøger handler som hovedregel om dette store og afgørende: Kan du forstå sammenhængen – og lige så tit om det tragiske udfald når det ikke lykkes. “De gode græd” er ingen undtagelse – bortset fra den ene undtagelse, at den ikke er lige så klog og tankevækkende som nogle af hans andre udflugter til samme emne.

I “De gode græd” tager Lilia på rundrejse i Italien for at blive lidt mere dannet. Hendes afdøde mands familie har sendt hende afsted, fordi hun er så frygtelig uengelsk, at hun ikke kan finde ud af at holde på formerne.
På trods af en chaperones tilstedeværelse, lykkes det hende da også at gøre noget så afskyeligt og uengelsk som at blive forlovet med en italiener – endda af ligegyldig familie – få hans barn, dø i barselsseng og overlade hendes ekssvigerfamilie med ansvaret for at redde dette barn ud af barbarens kløer. Men i Italien ligger det rigtige liv tættere på overfladen, og ved mødet med faderens dybe kærlighed til sin søn, bliver de stive engelske sind blødgjort og mere forstående.
Alle ingredienser er tilsat for at kunne få en dejlig Forstersk oplevelse, historien er stille og fin, rammerne interessante, men han har vist glemt at kigge i opskriften med denne bog, for der er et eller andet der mangler – den større sammenhæng måske?

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter