0 kommentarer

Eksil af Denise Mina

af d. 3. november 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

366

Udgivet

2003

ISBN

87-7955-232-3

Originaltitel

Exile

 

“Eksil” er anden krimi om Maureen O’Donnell. På nogle områder er den endnu mere spændende end etteren, men man kan savne den arrige ping-pong mellem Maureen og især en bestemt selvfed politimand fra “Garnethill”.

Maureen har fået arbejde på et krisecenter, men det er i papirnusserafdelingen, og hun er ved at kede sig til døde. Hun plages af voldsomme mareridt, og da hun øjner muligheden for at blive rodet ind i sag om en forsvunden kvinde, flygter hun til London i opklaringsøjemed. I en af bogens usandsynligt uappetitlige scener dukker den forsvundne kvinde op i Themsen, og så leder Maureen pludselig efter en morder.

Det miljø Maureen får kontakt med i London er præget af vold, fattigdom og misbrugsproblemer, og en overgang har hun svært ved at få øje på forskellen mellem sig selv og beboerne af Londons underverden. Ifølge sædvane drikker hun, hvad der står foran hende. Hun kommer på kollisionskurs med nogle enormt skræmmende typer, men hun udviser en ligegyldighed overfor sin egen overlevelse, der er mindst lige så alarmerende, som de psykopater hun kommer i klammeri med. Den sporadiske frygtløshed dulmer hendes vedvarende angst, så hun kan ikke stoppe.

Hvis man har plottet fra “Garnethill” frisk i erindringen, går der for meget tid i “Eksil” med at repetere indholdet fra første bog. Denise Mina bliver forhåbentlig bedre til at skelne mellem, hvad der er nødvendigt at repetere, og hvad man godt kan lade ligge. Især når man på forhånd har forkyndt, at her er tale om en trilogi. Heldigvis klinger gentagelserne af, så man kan koncentrere sig om, hvad Maureen nu er ved at rode sig ud i. Fantastisk sjove, dumdristige og aldrig kedelige Maureen.

“Eksil” er anden del i trilogien med Maureen O’Donnell som hovedperson.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter