0 kommentarer

Nowhere af Johannes Hillersborg Lilleøre

af d. 15. december 2012
Info
 
Sideantal

252

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-39441-0

 

”Nowhere” er Johannes Lilleøres debutroman. Kort fortalt er Johannes taget fem måneder til New York, hvor han har fremlejet en kunstnerhybel på Avenue B i East Village, for dels at være barnepige for sine to sønner, som med deres lesbiske mødre bor i byen på et kunstophold, og dels for at få ro til at skrive en bog.

Vi følger Johannes i dagligdagen med regnbuefamilien og de tanker han gør sig om deres liv sammen, samt hans færden i barer i New Yorks homoseksuelle miljø, men det med at få skrevet bliver ikke til så meget. Inspirationen mangler og der kommer også et lig på tværs. Ikke at det udvikler sig til en krimi, men det kommer til at påvirke Johannes ophold meget og giver det en drejning han ikke havde forestillet sig.

Johannes Lilleøres bog er såmænd meget sød, men lidt tynd i det, både hvad angår sprog og indhold. Der er nogle små perler gemt hist og her og jeg må indrømme jeg grinede en del da han under et parkbesøg med sønnerne sidde på en bænk og nyder solen, da den ene siger:
“-far, prøv at se. Der sidder et egern med en helt tynd hale. Jeg åbner øjnene igen og ser en rotte sidde på bænken ved siden af.
– Det er sgu en rotte, skat, lad os finde toget.
– rat, rat, rat, rat, rat, synger Roman medens jeg giver ham den T-shirt på som solen tidligere har flået af ham.”

Jeg er sikker på at Johannes nok skal komme efter det og er ikke i tvivl om at jeg også vil læse hans næste bog, hvis en sådan skulle komme.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter