0 kommentarer

Den nøgne zebra af Johannes Møllehave

af d. 19. oktober 2011
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

1999

ISBN

87-11-13250-7

 

Hovedpersonerne i denne børnebog er to stribeløse zebraer. En sort, uden de hvide striber. En hvid, uden de sorte striber. Begge zebraer er genstand for megen morskab og latter og har mest lyst til ikke at være til længere, den hvide især, da selveste paven i et brev nægter at en sådan ynkværdig krikke overhovedet kan være skabt af Gud.

Men der er håb!
“To stribeløse – hvis sorg var den største?
En nat så mødte den anden den første.
Deres øjne lyste som fire kugler,
De snusede til hinandens muler.
Måske syntes verden at de var aparte,
Men de følte ikke selv at de var det”.

Bogen har en smuk pointe, og den er god at tale med sit barn ud fra. Hvordan er det vi behandler dem, der er anderledes? Hvorfor? Hvordan vil du gerne at andre skal være imod dig?

Desværre kan mange af bogens pointer nemt komme til at drukne, fordi et andet fokus er nødvendigt. Bogen er ganske enkelt pakket med ord, som de fleste børn næppe vil kunne forstå.

Indlysende nok især de børn i den “rimelystne” alder, men også ældre børn kender vel næppe til en degn eller ord som besnærende, skærsliber, ynkværdig, kvide.

Men har man tid og lyst.. Så læs alligevel bogen med dit barn. De flotte illustrationer passer perfekt til teksten og kan give anledning til megen snak om at være anderledes og blive grint af. Og når teksten er forklaret – uden at blive splittet i atomer! – vil både du og barnet sikkert føle jer rigere og klogere på det at være et ordentligt menneske.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter