De Gyldne Laurbær
0 kommentarer

Nordkraft af Jakob Ejersbo

af d. 21. december 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

424

Udgivet

2003

ISBN

87-02-01211-1

 

Allerede på udgivelsesdagen blev “Nordkraft” udsolgt og forlaget måtte hastigt få flere bøger ud i butikkerne. Bogen har fået meget ros, og Ejersbo fik fuldt fortjent De Gyldne Laurbær for “Nordkraft”.

“Nordkraft” foregår i Aalborg i 1990´erne. Bogen er delt op i tre dele – eller kapitler, og i hver historie møder vi mennesker, der på hver deres måde lever på samfundets skyggeside. I første del af bogen møder vi Maria og Asger, der er kærester. Asger er pusher og Maria er hans pusherfrau, der står får indkøb af “varer”. Maria fortæller historien om deres samliv, om hvordan hun må tage til Christiania for at købe varer, om hendes dårlige forhold til sin mor og hvordan hun er havnet i den situation hun er i.

I bogens anden del møder vi Allan, der lige er kommet hjem til Aalborg efter at have været ude at sejle et par år. Han var ude for en ulykke mens han sejlede, besluttede så at tage tilbage til Aalborg, hvor han nu forsøger at få styr på sit liv og holde sig ude af fortidens problemer. Han møder Maja, bliver forelsket og forsøger at vende sit liv til det bedre.

I sidste del mødes vennerne fra de to første dele til begravelse. En fælles ven er død af en overdosis, og venner mindes ham og taler om fortiden og om hvad de ønsker sig af fremtiden. Gennem samtalerne aner man, at der måske er nye muligheder på vej for dem alle.

Bogen er overbevisende på alle planer, den er humoristisk og sørgelig på samme tid, rå og voldsom, og sproget er vanvittig godt. Bogen anbefales til alle, der kan lide at blive fanget af en god historie og leve sig ind i den. Derudover giver bogen også et godt indblik i hvordan det er at leve i yderkanten af samfundet og om hvordan det er at have håb og drømme, men ikke være klar over hvad man skal gøre for at føre drømmene ud i livet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter