0 kommentarer

Den serbiske dansker af Leif Davidsen

af d. 21. december 2005
Info
 
Sideantal

244

Udgivet

1996

ISBN

87-595-0635-0

Originaltitel

Den serbiske dansker

 

Normalt er jeg ikke særlig vild med krimier, men det skal ærlig indrømmes, at “Den serbiske dansker” fangede mig allerede fra første side, så måske skal jeg for fremtiden være lidt mere venligt stemt over for krimi-genren.

“Den serbiske dansker” foregår i både Danmark og det tidligere Jugoslavien. Tiden er 1990´erne, og bogens hovedperson er Vuk. Han er oprindeligt fra Jugoslavien, men tilbragte store dele af barndommen og ungdommen i Danmark da der var krig i hjemlandet – han er både dansker og jugoslav – dvs. en serbisk dansker. Under krigen flyttede han dog med familien til Jugoslavien – her blev hele hans familie udryddet, hvilket har taget hårdt på Vuk, der nu er følelseskold og lever som lejemorder.

Vuk bliver i Jugoslavien bestilt til at tage til Danmark for at myrde forfatteren Sandra Santanda når hun kommer til Danmark. Vuk drager til Danmark, hvor han begynder at gøre forberedelser til drabet. I Danmark arbejder politiet hårdt for at forberede besøget så der ikke skal ske Santanda noget under besøget. I Danmark er det kriminalassistent Per Toftlund, der bliver sat til at forhindre angreb og overfald på Santanda.

Bogen beskriver på den ene side Vuks forberedelser, men vi følger også Toftlunds arbejde for at forhindre en katastrofe. Derudover lærer vi mere om Vuk, Toftlund og andre personers arbejde med besøget.

Som nævnt er bogen utrolig spændende, personerne er overbevisende, og de indbyrdes forhold mellem mennesker er beskrevet utrolig godt. Derudover har Davidsen skruet historien utrolig godt sammen, så læs bogen og du vil se, at danske forfattere sagtens kan skrive internationale thrillers.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter