0 kommentarer

Nordiske vikingesagn af Lars-Henrik Olsen

af d. 7. oktober 2005
Info
 
Sideantal

327

Udgivet

2004

ISBN

87-11-11864-4, 978-87-11-11864-1

 

Jeg er faktisk overrasket over, at Lars-Henrik Olsen kan genskabe de gamle sagn på en sådan måde, at det rent faktisk er sjovt og spændende at læse om!

“Vil selv du fatte dit væsens rod,
skøn på de skatte, de efterlod.”
(s. 2, Johannes V. Jensen)

Sådan starter bogen, med dette korte digt, og om det har en betydning skal jeg ikke sige, men det giver en appetit efter mere. Sådan er det også efter hvert sagn man læser, så glæder man sig til det næste, og håber at det vil være ligeså spændende og indbydende. Når man læser denne bog, er det nemlig ikke noget med “… den SKAL bare læses, for det siger læreren…” og man kæmper sig ikke igennem hver side. Man glæder sig oprigtigt til at høre mere om vikingerne og deres oldnordiske myter og fortællinger.

Jeg har været bogen hele vejen igennem, og jeg må indrømme, at det er VIRKELIG godt læsestof. Man bliver konstant underholdt i flere timer og man bliver ikke træt af bogen på noget tidspunkt.

Når du så har været hele vejen igennem, så ved du også en del mere om alle de gamle sagn. Hele vejen fra fortællingen om Kong Snjo og til det sjove sagn om familien der bad til Vølse – en afskåret hestepenis. Man kender nu Svend Tveskæg, Harald Blåtand, Olav Trygvesøn og selveste den brave Sigurd Orm-i-øje.
Du har hørt om bortførelsen af Kong Svend, du kender historien bag den store belejring af Paris og ved nu alt om Lodbrogsønnerne og deres forskellige problemer.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter