0 kommentarer

Noget andet af Emma Perrin

af d. 25. februar 2020
Info
 
Sideantal

192

Udgivet

2020

ISBN

978-87-91611-98-8

Originaltitel

Noget andet

Udgave

?

 

Jeg har aldrig læst noget som dette før. Og jeg ved faktisk ikke helt om jeg kan sige jeg har læst bogen, for man oplever den mere end man læser den. Der er tegnede figurer, der er budskaber, der er undertoner af racistiske fordomme der prøver at afspejle hvordan nogen ting i samfundet opfattes i dag, der er tegneseriestriber med små underlige historier om alt fra politik og sammensværgelser til ligegyldige oplysninger. Med andre ord så er der alt muligt og umuligt i dette værk.

Det er vel nærmest et kunstværk af forskellige ting og halvdårlige tegninger der ligner tegninger som de fleste af os, uden evner for tegning, ville kunne lave. Men der er også en sammenhæng i nogen af disse tegninger og i nogen af de budskaber der er undervejs, for det får alligevel en som “læser” til at overveje om ikke man kan nikke genkendende til mange af situationerne – for eksempel tegneserien om indvandrerdamen med tørklæde som bliver nedstirret. Så der er nogen ting i værket der giver en noget at reflektere over. Men samtidig er det er spøjst og lidt underligt værk, som mange vil have svært ved at placere og måske endda svært ved at forstå.

En meget anderledes bog og udgivelse. Kan læse mig til at det er en form for en toer, da forfatteren tidligere har udgivet værket “Noget”. Og der skal på et tidspunkt komme en treer. Det er lidt interessant at få et indblik i, men må indrømme at jeg nok ikke vil være den første til at stille mig i kø til den næste udgivelse – det er på mange måder for bizart til mig. Jeg troede til at starte med at dette ville være en børnebog, men det er det så absolut ikke. Den henvender sig til voksne med et lidt bizart og sarkastisk bid.

Det er et værk som man skal opleve for virkelig at vide hvad man har med at gøre, da det er rigtig svært at beskrive den bog man sidder med i hænderne.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter