0 kommentarer

Nobels testamente af Liza Marklund

af d. 22. juni 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

507

Udgivet

2006

ISBN

87-557-2449-3

Originaltitel

Nobels testamente (svensk)

 

“Nobels Testamente” handler om Annika Bengtzon, journalist på Kvällspressen, et tabloidmagasin i Sverige, som har en ubehagelig evne til at komme i fedtefadet. Hun får de gode historier, men hendes instinkter og nysgerrighed skubber hende tit ind i farezoner.

I denne bog er hun i begyndelsen til Nobelfesten i Stockholm. Meget fint, med kongelig tilstedeværelse og en masse vigtige forskere fra overalt i verden. Desværre er der sneget sig en ubuden gæst med ind, en der myrder Nobelkomiteens formand; Caroline von Behring midt under en dans.

Annika, der befinder sig tæt på gerningsstedet, støder ind i morderen og på grund af dette sammentræf, bliver hun et af politiets hovedvidner i sagen: hun får lovpåbudt tavshed ang. affæren. Lidt af en katastrofe for journalist på et magasin, der udgiver højaktuelle nyheder. Så Annika bliver sendt hjem på orlov, mens det hele står på og kan kun privat efterforske sagen, som hendes nysgerrighed naturligvis påbyder hende.

Hendes mand Thomas får en ny vigtig stilling og pludselig er hun formindsket til hjemmegående husmor i forstæderne, hvor afleveringen/afhentning af børn, rengøring samt kokkering af aftensmaden er højdepunkterne på dagen. Det siger sig selv at dette ikke passer Annika og samtidig med hendes efterforskning, der tit foregår efter normale arbejdstider, accelererer, begynder hendes familieidyl at slå gevaldige revner.

Liza Marklunds bøger om journalisten Annika Bengtzon, som jeg har læst et par stykker af, har tidligere været lidt svære at komme i gang med. Jeg har siddet med bøgerne og læst, men ikke oplevet historien før et stykke ind i bogen, hvor de så til gengæld har været hamrende gode. Det var derfor med forventninger om samme tidsramme indenfor læsningen, at jeg en søvnløs nat satte mig ned med “Nobels Testamente” – morgenen efter var jeg færdig med den, jeg kunne simpelthen ikke slippe den igen.

Den minder meget om Stieg Larssons (“Pigen der legede med ilden”) skrivemåde og selvfølgelig om Lizas egen stil. Bare mere peppet op, mere intenst, mere føling med hovedpersonen. Muligvis grundet at Liza Marklund har haft opbygget Annikas karakter over et par bøger efterhånden. Bogen kan læses uafhængig af de andre i serien om Annika.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter