0 kommentarer

Noas Ark II af Line Leonhardt

af d. 30. maj 2009
Info
 
Sideantal

40

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9283-7

 

En usædvanlig fortælling om de dyr der ikke måtte komme med de andre i arken. God ide, masser af action, men desværre ikke så meget mere.

”Noas Ark II” er intet mindre end fortsættelsen på den mere kendte bibelske historie om Noa, der reddede alverdens dyr med sin ark. Her, i den spøjse fortsættelse, hører vi mere om, hvad der sker med en flok dyr, som åbenbart ikke kom med på arken, mest fordi ingen gad være sammen med dem.

De efterladte er den handlingsorienterede struds fru Strips, den pædagogiske elefant Kelefine, den lommefilosoferende rotte Dråtte, Grydpaf den angste giraf, hypokonderfrøen Fråk, papegøjen Kirsten og den altid sultne bjørn Bonzo. De ser Noas Ark sejle bort, imens himlen bliver mørkere og mørkere. I desperation finder de sammen og beslutter sig for at bygge Noas Ark II, hvor der skal være plads til dem alle. Det lykkes og de sætter ud for at finde Noa og de andre dyr. Gennem demokratiske afstemninger vælger de kursen og kommer derfor temmelig vidt omkring, men havner – af alle steder – på Læsø. Og her er godt at være! Elefanten udtrykker det ved at sige, at det virker så logisk, at de er her – og vupti! Så har de skabt en Logisk Have (verdens første zoo).

Der er fuld fart over feltet i ”Noas Ark II” – det er både sjovt og spøjst. Men samtidig bliver det også bogens svaghed. Der sker ganske enkelt for meget på for kort tid, og der er for lidt tekst, selv for en 6-årig, at bygge stemninger op på, det bliver lidt forpustet alt sammen. Samtidig er det ikke en glæde for den voksne at læse den ene floskel op efter den anden for ungerne, rottens evindelige one-liners, som ”Hastværk er lastværk”, “Når enden er god, er alting godt” og “Mange bække små gør en stor å” bliver for meget, og burde have været mere neddæmpet. Der er nogle fine pointer om at være udenfor, at finde sammen og skabe et fællesskab. Men Leonhardt må gerne næste gang stille større krav til de 6-årige og tænke på at der ofte er voksne der læser sammen med dem i den alder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter