0 kommentarer

Da Klodrian fik en ven af Hjalmar Sandøy

af d. 10. juni 2018
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

1975

ISBN

87-15-03574-3

 

Klodrian er en grøn trold der bor i en skov. Han knuges af ensomhed, for skovens dyr synes han er sær, de gør grin med ham, og aberne binder knude på hans hale. Men en dag finder Klodrian en fugleunge for foden af et træ. Forgæves forsøger han at finde frem til den rede som ungen er faldet ud af, men ingen vil kendes ved ungen, enten fordi den ikke er deres, eller fordi Klodrian har rørt ved den. Alle fuglene synes at Klodrian er både skummel og ulækker. Men den stakkels Klodrian er god nok. Han og Nimbus – fugleungen, bliver hurtigt gode venner, og da Klodrian konstaterer at Nimbus ikke kan flyve, påtager han sig rollen som lærer.

Det er en vanvittig fornøjelig børnebog, hvis store tema selvfølgelige er venskab, ikke kun venskab i sig selv, men også hvad det betyder at stå uden venskaber, uden for fællesskabet. Sandøys tegninger er fremragende, særligt skal det fremhæves hvordan han formidler den energi der nærmest stråler ud af Nimbus’ spændstige vinger. Der er noget tegneserieagtigt over figurernes bevægelser, hvilket passer med at Sandøy arbejdede både som satire- og tegneserietegner.

Man kan ikke længere finde bogen i butikkerne, der findes enkelte eksempler brugt rundt omkring, men biblioteket ligger inde med den. Og det kan varmt anbefales at følge linket herunder.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter