0 kommentarer

De små i zoo. Fem fortællinger af Jonatan Tylsgaard Larsen

af d. 22. november 2018
Info
 
Sideantal

46

Udgivet

2018

ISBN

978-87-93628-63-2

Originaltitel

Illustrationer af Camilla Engrob

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”De små i zoo. Fem fortællinger” er fem korte og illustrerede fortællinger for børn om de dyr, der bor i zoologisk have.

Den første fortælling hedder eksempelvis ”Myrefranz”.

Myrefranz bor i zoologisk have og er en af de dyr, som de besøgende ikke lægger mærke til, fordi han er så lille og bor i det ene hjørne af haven. De andre dyr lægger heller ikke rigtigt mærke til ham og hans myre-artsfæller – når de store dyr ikke gider snakke med myrerne, så gider myrerne nemlig heller ikke snakke med de store dyr.

En dag rager Myrefranz uklar med de andre myrer og bliver smidt ud af myretuen. Han går rundt blandt de andre dyr og finder ud af, at han ved at bevæge sig frit rundt kan bringe beskeder fra et dyr til et andet dyr. Denne evne betyder, at han belønnes med majskorn, som han kan spise og dermed bruge som middel til at komme tilbage til myretuen hvor majskorn står i særlig høj kurs.

Udover fortællingen om Myrefranz er der også en fortælling om Havduen, der vil lære at fange de fisk, som dyrepasserne smider ned i søløvernes bur.

De tre øvrige fortællinger hedder ”Tandmusen”, ”Sne-sommerfuglen” og ”Regnbue-edderkoppen” og minder i stil om de to fortællinger, jeg allerede har nævnt her i anmeldelsen.

Der er relativt meget tekst i forhold til illustrationer – så bogen egner sig nok bedst til lidt større børn, der kan sidde stille lidt længere end 10 minutter af gangen.

De fem fortællinger handler ganske vist om fem forskellige dyr – men jeg synes, at de indholdsmæssigt ligger rigtig tæt op ad hinanden og det gjorde, at bogen blev lidt til den trælse side at læse efter to fortællinger, da man næsten ved på forhånd hvad der kommer til at ske. Det kan være jeg bare er farvet af at være voksen – måske et barn vil have større fornøjelse af at få læst denne bog højt.

Jeg er til gengæld glad for illustrationerne, der ofte er holdt i blålige og grønlige farver – de er rigtig fine. Til gengæld hæves den samlede læseoplevelse ikke over de 3 stjerner og en gennemsnitlig oplevelse – men det kan jo være jeg ændrer mening om bogen når min datter bliver lidt ældre og måske bliver helt pjattet med lige netop denne bog om dyrene i zoologisk have.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter