0 kommentarer

H.M.S. Surprise af Patrick O’Brian

af d. 23. maj 2004
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

378

Udgivet

2000

ISBN

87-7357-949-1

Originaltitel

H.M.S. Surprise (engelsk)

 

I tredje bog i O`Brians serie om orlogskaptajnen Jack Aubrey og hans ven Maturin – skibslæge og spion – er de mange skibstekniske detaljer erstattet af en spændende og varieret handling, og man kan nu trygt sætte (eller lægge) sig og følge de to personer, som man efterhånden kender så godt.

Efter at have reddet Maturin ud af kløerne på franskmændene, som torturerer ham, er Jack sendt ud for at eskortere en britisk ambassadør til Indien. Og mange eventyr venter dem i Indien. Den smukke og hensynsløse Lady Diana er nemlig rejst dertil og Maturin er endnu ikke kommet sig over sit forhold til hende. Derfor frier han til hende og det udvikler sig hurtig i uheldig retning da hun er gift med den rige jøde Canning…

Som nævnt tidligere er handlingen dejlig varieret og spændende og den er mere interessant da man nu får et stort indblik i hovedpersonernes sind og psyke. Samtidig er der jo den storslåede søslagsdramatik som man aldrig bliver træt af. Det er også sjovt som hovedpersonerne er to komplette modsætninger af hinanden – fem stjerner til den.

Serien bliver bedre og bedre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter