0 kommentarer

Nightrise Af Anthony Horowitz

af d. 19. juli 2008
Info
 
Sideantal

346

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31327-5

Originaltitel

Nightrise, på dansk ved Ole Steen Hansen

 

”Nightrise” handler om de enæggede tvillinger Jamie og Scott Tyler.
Jamie og Scott har nogle specielle evner, de kan læse hinandens og andres tanker, desuden kan de på en måde give andre en slags ordre, hvorefter den person bliver nødt til at gøre det.
Brødrene kan på ingen måde lide deres evner pga. uheldige erfaringer, og at høre andre folks tanker var ved at gøre dem vanvittige, så det eneste de brugte deres evner på, var at læse hinandens tanker.
Jamie og Scott lever i et cirkus, og optræder hver aften med deres tankelæsningsnummer.
En dag prøver nogle mænd fra firmaet Nightrise Corporation på at bortføre Jamie og Scott, det lykkedes kun delvist, Jamie undslap, men Scott blev fanget, Jamie blev reddet i sidste sekund af Alice. Samtidig bliver cirkussets direktør og hans kone dræbt, og Jamie får selvfølgelig skylden for mordene.
Alice er kommet på sporet af en masse forsvindinger af børn med forskellige former for evner, f.eks. forsvandt hendes søn sporløst, efter at han havde været i avisen, fordi han havde forhindret en ven med skolebussen på grund af en fornemmelse.

Den samlede historie gennem bøgerne, er at der er fem portvogtere som skal samles, for at forhindre “De gamle” i at udslette vores verden. De har hver især nogle specielle evner, i den bog jeg har læst, har jeg fundet ud af at Jamie og Scott har en form for tankekontrollerende kraft, og at en der hedder Pedro kan heale.

“Nightrise” er tredje bog ud af fem i “The power of five” serien. Jeg har ikke læst de foregående, men jeg kan sige, at denne bog er rigtig spændende, og den kan stærkt anbefales.

Til dem der har læst de tidligere bøger, så står der i introen, at bogen starter to uger før bog nr. to´s afslutning, og Matt og Pedros mislykkedes forsøg med at holde de gamle ude af vores verden.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter