0 kommentarer

Pottemagerens hus af Rosie Thomas

af d. 21. juli 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

389

Udgivet

2002

ISBN

87-02-00467-4

Originaltitel

The Potter's House

 

Hvad nu hvis…?
Rosie Thomas stiller igennem ‘Pottemagerens hus’ spørgsmålet igen og igen.
Romanen skildrer livet for de to engelske kvinder Cary og Olivia.
De er jævnaldrende og kommer af samme kår: Velstillede, nogenlunde velfungerende kernefamilier med to børn – storesøster og lillebror.
Begge kvinder er høje, slanke og lyse. Cary har en fortid som fotomodel, mens Olivia har gebærdet sig på den anden side af kameraet som fotograf. Begge har rejst meget og haft utallige elskere, men stillede sig begge på et tidspunkt tilfreds i et ægteskab.
Cary giftede sig med Peter og slog sig ned i et stilfærdigt, engelsk kvarter, mens Olivia giftede sig med græske Xan og bosatte sig på en lille plet i det græske øhav. Cary forbliver barnløs, mens Olivia får to sønner.
Deres liv kunne have været aldeles ens, hvis ikke Cary havde været ude for en rædsom ulykke i sin barndom. Hun var årsag til, at hendes lillebror blev dræbt under en leg.
Denne ulykke har forfulgt Cary livet igennem. Den fik fatale følger for hendes forældres ægteskab og for Carys forhold til sin mor. Og den har givet Cary en sorgfuld natur, som har gjort hende ude af stand til at udfolde sig i et rigt og glædesfuldt liv.
Men hvad nu hvis hendes lillebror ikke var død? Hvordan ville hendes liv så have været? Som Olivias måske?
Rosie Thomas stiller spørgsmålet ved at lade de to kvinders veje krydse. Det giver spændinger på flere måder. Historien er medrivende og velskrevet, om end slutningen forekommer en anelse fortænkt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter