0 kommentarer

Nefertiti – Dødebogen af Nick Drake

af d. 19. april 2007
Info
 
Sideantal

383

Udgivet

287

ISBN

978-87-11-31013-7

Originaltitel

Nefertiti - the book of the dead

 

Rahotep har et problem. Som højtstående Medjai, en politienhed, i det antikke Theben, har han efterhånden fået lidt af et ry som mysterieløser, om end også et ry for at være for ligefrem i en verden af usynlige love. Dette ry bringer ham i kong Akhenatons 12. regeringsår til nybyggerbyen Aton, hvor kong Akhenaton og Dronning Nefertiti står overfor en revolutionær tid, hvor gamle guder udskiftes med en ny og jordnær gud, inkarneret i kongen, Aton.

Rahotep bliver stillet overfor at opklare det vanskeligste mysterium, da Nefertiti forsvinder og han får 10 dage til at opklare hvor hun blev af, om hun er død og hvem der står bag det hele i et samfund hvor intet kommer frem i lyset. Velvidende om at hans kone og døtre vil lide en krank skæbne, skulle han fejle i sin mission, har han tiden imod sig. Samt alle de embedsmænd, adelsmænd og direkte involverede som ikke ser med milde øjne på en udenforstående medjais indblanding i noget, som alle i Aton mener, burde opklares af Atons egen Medjai enhed.

Selvom jeg lige skulle håndtere den måde Nick Drake skriver på og den måde adjektiver og beskrivende passager er i overflod at finde i teksten, så blev jeg faktisk pænt opslugt af fortælling om den gådefulde Nefertitis forsvinding i det gamle Ægypten. Plottet er sindrigt skruet sammen og til slut, når enderne bliver sat sammen, skuffer slutningen ikke. Noget jeg ellers havde frygtet.

Så har du lyst til en anderledes, politisk-historisk krimi, så er “Nefertiti” et godt bud.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter