0 kommentarer

Nattens grumme stjerner af Kjell Eriksson

af d. 8. februar 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

349

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7955-601-0

Originaltitel

Nattens grymma stjärnor

 

“Nattens grumme stjerner” er femte bog på dansk om kriminalinspektør Ann Lindell. Og har man læst de foregående er det næsten som at mødes med en god ven, man ser for sjældent! Ann Lindell er et rart bekendtskab og jeg læser gerne om såvel hendes arbejds- som privatliv.

Der er krimier, som bliver til lidt af en ørkenvandring, når forfatteren skal beskrive en opklaring, der står i stampe. Det skal sikkert afspejle dagligdagens trivielle og nødvendige politiarbejde; men ofte tabes læseren et sted på vejen. Eriksson viser, at det ikke behøver at være sådan. I “Nattens grumme stjerner” indfletter han en vedkommende historie om en usædvanlig familie, der naturligvis viser sig at have med mordsagen at gøre.

Familiens tilværelse ændres for altid, da faderen Ulrik Hindersten, specialist i middelalderdigteren Petrarca, lider et afgørende nederlag i sin universitetskarriere. Han lukker sig inde, bliver bitter og hadefuld, en særling, fløjtende ligeglad med sine omgivelser. For datteren Laura kommer det til at betyde et liv i isolation og ensomhed og med en følelse af at blive voldtaget af faderens sproglige udgydelser. Da Ulrik Hindersten forsvinder frigøres en masse energi i Laura, som på dramatisk vis gør op med sit tidligere liv og blandt andet gi’r en mandlig kollega en komplet sexuel rundbarbering! Sjældent har man set en mand så fortabt og rundtosset af lidenskab for ikke at sige liderlighed..

Der er dog elementer i bogen, som hensætter mig i lettere desperation.. Politiet i Uppsala kommer til at fremstå som noget nær totale tumper, da en skaknørd i politistyrken får den idé at sammenholde mordene på to gamle pensionister og en hesteejer med et 70 år gammelt skakparti – og ledelsen tager “teorien” alvorligt!! Det historiske skakparti fortsatte med et tab af dronningen, hvorfor politiet straks sætter stort ind på at beskytte dronning Silvia! Vi hører ikke om nogetsomhelst andet, der kan underbygge teorien! Jamen, du godeste! Hvor er logikken i at to bønder og en springer i et gammelt skakparti blir til mordofre i Uppsala – og hvordan kan det lade sig gøre at ledelsen tager en idé uden nogen substans alvorligt? Det er jo til at blive dårlig af at høre sådan noget vås! Men kan man bære over med dette utroværdige tankespind, som heldigvis ikke fylder meget i historien, er det en rimelig god krimi…

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter